Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Kopytka - babciny przysmak z PRL-u

Składniki jaja - 2 szt. mąka pszenna - 30 dag mąka ziemniaczana - 3 łyżki sól - 1 szczypta ziemniaki - 1 kg Przygotowanie Ugotować ziemniaki z solą. Przepuścić cieple przez praskę. Wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, dodać obie mąki i jajka. Szybko zagnieść ciasto. Formować kopytka i od razu rzucać na gotującą się wodę (wodę osolić i dodać troszkę oleju). Podawać ze stopioną słoninką. SMACZNEGO!
by stan
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar kaktusss22
0 0

Ziemniaczki trzeba ZDECYDOWANIE wystudzić, bo ciasto "zrzednie" A wyglądają faktycznie PRZEPYSZNIE !! :)

Odpowiedz
Udostępnij