Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Przepis na Ruskie Pierogi

Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 duża łyżka miękkiego masła 1/2 stołowej łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody Składniki na farsz: 700/800 g ugotowanych zmielonych ziemniaków 300/400 g startego białego sera 2 cebule 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Farsz: Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić do smaku. Ciasto: Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką. W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie ma więc konieczności podsypywania mąką. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi, żeby się nie rozpadły podczas gotowania Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować 3-5 minut od czasu do czasu mieszając.
by rafi345
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
Udostępnij