Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Grochówka na wędzonce

SKŁADNIKI szklanka grochu włoszczyzna (porcja jak na rosół) 0,3 kg wędzonego boczku 2 frankfuRterki 0,5 kg wędzonych kości 2 ziemniaki łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE Groch zalewamy zimną wodą na noc! Kości gotujemy we włoszczyźnie ok. 1,5h Wyciągamy z wywaru kości wraz z warzywami Płuczemy groch i dodajemy do wywaru Gotujemy ok. 40 minut Pokrojony boczek przysmażamy na patelni i dodajemy do wywaru Kroimy frankfurterki, kości obieramy i dodajemy do zupy Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy Całość gotujemy ok. 20 minut Na koniec do smaku dodajemy majeranek i doprawiamy SMACZNEGO!
by ola
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar norbi960
0 0

to raczej nie wygląda na grochówkę to jakiś barszcz na zakwasie

Odpowiedz
Udostępnij