Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Tatar może być tylko dobry lub bardzo dobry

Składniki • chuda wołowina • płynna przyprawa do zup lub sos sojowy • żółtka jaj kurzych • sól, pieprz Dodatki: • cebula • szczypiorek • ogórek kiszony • grzybki marynowane Etap 1 Dodatki do tatara kroimy w drobną kostkę Etap 2 Z wołowiny usuwamy błony mięsko siekamy Etap 3 Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie przyprawą do zup lub sosem sojowym. Dokładnie całość mieszamy. Do mięsa można też dodać odrobinę wody mineralnej lub zimnej, wcześniej przegotowanej, nada to tatarowi miękkości. Etap 4 Z mięsa formujemy na talerzu kulę (najlepiej wilgotnymi, zimnymi dłońmi), a na czubku robimy zagłębienie. Etap 5 W zagłębienie wbijamy żółtko jaja kurzego. Tatar podajemy świeży, schłodzony, tego samego dnia, którego został przyrządzony. Smacznego
by krzys
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar bogdanop
0 0

Tatar jest najlepszy !.

Odpowiedz
Udostępnij