Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Nie ma jak wakacyjna botwinka u babci - palce lizać:)

Przepis: Botwinka na 4 porcje: - pęczek młodej botwinki - łyżka masła - łyżka soku z cytryny albo odrobina octu winnego (ewentualnie kopiata łyżeczka mąki rozrobiona w zimnej wodzie, jeśli wolicie z mąką) - przyprawa naturalna warzywna - sól według uznania - szczypta kminku - 2 pełne łyżeczki cukru lub według uznania - po 2-3 jajka na porcję - ziemniaki ugotowane osobno, ilość -według uznania - pęczek posiekanego koperku - śmietanka słodka do zabielenia zupy. Dobrze ją dodać do niezbyt gorącej zupy, żeby się nie ścięła. Zawsze też lepiej dodać śmietankę do mniejszej ilości i potem dopiero do reszty zupy. Smacznego Podziel się swoim przepisem w komentarzu pod materiałem.
by Karolcia
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
Udostępnij