Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Racuchy z twarogu rozpływają się w ustach

Składniki: 50 dag mielonego twarogu 4 jajka 1 łyżka masła 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej np Kupiec 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego sól margaryna do smażenia Wykonanie: Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać twaróg, mąkę, dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli, połączyć z masą twarogową. Formować łyżką okrągłe racuchy, smażyć na rumiano z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem lub polane śmietaną.
by Zoja
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
Udostępnij