Śniadanie PRL-u - kasza manna z sokiem malinowym
Składniki:
* 1 litr mleka
* 4 łyżki kaszy manny
* sól, cukier do smaku
* sok z malin
Do rondelka wlać i zagotować mleko pozostawiając 1 szklankę zimną. Do zimnego mleka wsypujemy kaszę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko się zagotuje przelewamy do niego roztwór z kaszą i energicznie mieszamy. Istnieje ryzyko przypalenia więc ciągle mieszamy. Przyprawiamy solą i cukrem. Gotujemy tak około 5 minut. Przelewamy do talerzy i polewamy sokiem z malin.
by
Zoja
O, jadłem, wiele, wiele razy. Tylę, że na kolację (raczej kolacjE).
OdpowiedzW przedszkolu puściłem po tym bełta. Obrzydlistwo.
Odpowiedzjakie to byly pysznosci :D teraz juz nie smakuje tak samo :D
OdpowiedzA sok malinowy był z malin......
Odpowiedz