Trwa przetwarzanie danych

retro.Pewex.pl

Pokaż menu
Szukaj

Piszinger, znany w niektórych kręgach jako andrut:)

1 opakowanie andrutów 3/4 kostki masła 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 8 łyżek wody 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 szklanki mleka w proszku Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, cukrem waniliowym, wodą i kakao. Wszystko mieszamy dokładnie, żeby cukier się rozpuścił, a składniki połączyły. Masę odstawiamy, aby przestygła. Po ok. 10-15 minutach dodajemy po trochu mleko w proszku cały czas mieszając, najlepiej trzepaczką, żeby nie porobiło się za dużo grudek. Gotową masą przekładamy wafelki – andruty, układając jeden na drugim i mocno dociskając je do siebie. Tak przełożone wafle obiciążamy np. deską do krojenia na ok. 15 minut, aby wszystko dokładnie się skleiło. Po tym czasie piszingera kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Smacznego!!
by Zoja
Zobacz następny
Dodaj nowy komentarz
avatar bogdanop
0 0

Niezapomniany smak. Ale gdzie jajka w przepisie ???? U mnie robiło się masę trochę inaczej. Bez mleka w proszku ale za to z żółtkiem. I obowiązkowo pół godziny ubijania na parze. Pychota :).

Odpowiedz
Udostępnij